muratsavas0409 | Date: Wednesday, 2019-02-27, 1:18 PM | Message # 1 |
Sergeant
Group: Users
Status: Offline
| Tablet almayıdüşünüyorsanız öncelikle karar vermeniz gereken birkaç unsur vardır. Bu unsurlar içerisinde ilk öncelikli olarak düşünülmesi gereken unsur işletim sistemidir. Tablet bilgisayarlar da tıpkı akıllı telefonlar da olduğu gibi en yaygın biçimde kullanılan işletim sistemi Android işletim sistemidir. Bunun dışında ayrıca iOS ve Windows işletim sistemleri de yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca eğer almak istediğiniz tablet bilgisayarı sadece eğlence ve internete bağlanma amacıyla kullanacaksanız, Android işletim sistemine sahip bir tablet işinizi kolaylıkla görecektir. Ancak alacağınız tableti bunların dışında bir de iş için kullanacaksanız, evinizde ve ofisinizde yer alan normal bilgisayarlarla uyumlu bir biçimde çalışacak Windows ya da iOS işletim sistemine sahip bir tablet almanız sizin için daha işlevsel bir kullanım sunacaktır. Tabletler deişletim sisteminden sonra en önemli unsur ise, tabletin ekran boyutudur. Alacağınız tabletin ekran boyutu, tabletin genel olarak boyutunu, şarj ömrünü, ağırlığını ve işlevselliğini direkt olarak etkilemektedir. Bu sebeple tablet almadan önce ihtiyaçlarınızı en doğru biçimde belirlemeli ve ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde en küçük ekrana sahip tablet bilgisayarı tercihetmelisiniz. Eğer ihtiyacınızdan daha büyük boyuta sahip bir tablet alırsanız bu size hem taşıma zorluğu hem de daha hızlı tükenen batarya ömrü ile işlevselliği açısından sorun olacaktır. Siz de tüm tablet modellerine https://www.incehesap.com/tablet-pc-fiyatlari/ adresinden göz atabilir ve satın alabilirsiniz. Tablet Donanım ve İhtiyaca UygunlukBu sorunun cevabını mutlaka ve mutlaka bir tablet bilgisayar almadan önce kendiniz cevaplamaya çalışmalısınız. Bu bağlamda tablet fiyatları da oldukça değişkenlik gösterecektir. Bu değişimde en büyük payı olan şeyler ise, üründe yer alan işlemci ve depolama kapasitesi ile ilgili çeşitli donanımlardır. Bu bağlamda normal bir masaüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayar alırken donanım özelliklerine nasıl dikkat ediyorsak, tablet bilgisayar alırken de dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Tablet bilgisayarı almadan önce mutlaka oyun için mi yoksa işamacıyla mı kullanmak amacıyla alacağınıza karar vermelisiniz. Eğer tableti oyun oynamak için alacaksanız grafik işlemcisinin iyi olup olmadığına, iş amacıyla alacaksanız işlemci ve RAM gibi donanım özelliklerine önem vermeli ve dikkat etmelisiniz.
|
|
| |